Thursday, May 21, 2009

Dah tukar profession...

Pagi

Bangun je, minum air suam dulu (petua nenek) then straight away gi toilet mandi..Dah siap mandi, dalam kepala ni dah set nak buat roti telur.Lapar nye pasal la ni.Elok je sidai towel, kak faez panggil, tanye..."munie free tak" dah sememangnye saye ni free kan..pe lagi jadik peneman dia g mesyuarat la nampaknye..Dah la mesyuarat kul 9.00 katenye.Selamat la dah mandi kalau tak, hah alamatnye...tunggu je la ye..

Pe lagi, rushing la menggosok baju dengan perut yang lapar, ape jadi pun saye nak jugak roti telur. Dengar kak faez tanye, "munie tau ke sekolah agama seksyen 3 kat mana?", hah sudah..takde makne nye tau..Sempat lagi saya tgk google map kat mane sek agama sek 3 tu..emm hampeh je.Map macam serabut (siyes memang tak faham..bukan tak pandai tgk map okeh)
Siap2 terus gi dapur...buat roti telur..(ish kalo nak tu,nak jugak..) siap je then makan dalam keadaan agak gelojoh yang version sopan..habes je terus gerak ngan keta cumel (VIVA) kak faez..gara2 tak tau jalan, saya la yang men'drive' kereta tersebut...

on the way menuju destinasi...dengan ke'terror'an saya..huhu sampai juga akhirnye..not so hard to find yet not so far..poyo je masing2 kata tak tau..sesampai je,tengok kawasan skolah, penuh keta dah..(tak tau la keta ahli mesyuarat ke atau keta2 cikgu skolah tu). Cepat2 carik bilik mesyuarat. Masuk je depan pintu, terbeliak gak la mata ni coz memang ramai..huhu tapi sume guru2 veteren le..heheee ye la, guru besor kan..tapi ade je yang muda

Meeting begin at 9.55..Dengan tak dapat minit mesyuarat nye..duk mengadah je la dengar. Kak faez plak menyalin pe yang penting. As she is behalf of kak ida (headmistress) so kene la tulih pe yang patut untuk di report kan nanti. Yang saya dapat just hand-out report statement akaun. Dengan poyo nye sambil me'refer' statement tu, mule la keje kire mengire. Ntah pe masalah saya yang sebuk untuk nak pastikan statement tu betul ke idak, saya pun kurang pasti tapi yang pasti saya memang kire la..Dah la saya takde kaitan ngan benda tu sume. Jadik wakil je pun.. Huhuhuu..lebih lebih plak..Dengan keseganan melampau menyebabkan kami berdua tak makan pun ape2 kuih malahan air kat mesyuarat tu (sape suh terlebih segan kan) DAN Mereka2 pun bermesyuarat sehingga 12.15..



Tengah hari

Selesai je, kami gerak and otw balik kak ida call suruh pi MAIS plak, ambil pe benda ntah..Maka saya dengan tidak teragak2 men'drive' terus ke MAIS..Selesai je, kak faez dah cakap lapar..Kebetulan ade kat sec 9, maka dengan itu terus je la menuju ke area2 kedai makan, kak faez kata lagi,kita makan kat Ani Sup Utara,saya pun bawak la terus kat kedai tu. Kak faez order sup campur ngan nasi putih, & me, diet nye pasal, order la kueh teow sup..Sedap tak sedap, sedap la jugak sebab lapar kan..Makan time ade la dalam 30min, selesai then terus balik..

Petang

Macam biase la mengajar, tak de yang luar biase melain kan biase2 je..Then, at 5.10ptg brkumpul utk brainstorming aktiviti SPIES..Dah bincang2, lewat jgk la habeh nye..kul 6.55ptg..igt habes awal..Lepas minum2 untuk sesi tu, kemas2 sket smentara tunggu kelas kul 8.00mlm.

Malam

Kehadiran adik2 ni tak ramai..emm..ade exam kot esok, sebab tu ramai tak hadir. Nak wat revision la katekan..Lepas je ajar mengaji, memang mereka ni saya suruh hafaz kan surah2 pendek, dekat nak balik, saya akan tasmik mereka2 ni. Haaa masa tasmik tu la, macam2 perangai ade..Duk garu kepala la, kata "eh,lupa la ustazah"..."emmm..emmm...emmm..pe ustazah ayatnye" ade tu..duk sengih2 je sampai sudah..huhuuu macam2..ade tu, satu surah sampai 2 minggu nak suruh hafal nye... :)
ape2 je la dik...

Balik rumah, masuk bilik, sembang sat dengan cik ikin. Khusyuk die study..yelah sok nak exam dah...Nyembang jap merapu rapu..baru g mandi.huhuuu...Dari kul brape ntah duk depan laptop ni...tak tau bile nak ngantuk nye..
Overall..hari ni profession dah jadik banyak.. dari driver,PA sementara kak faez,cikgu,cleaner..huhuuu..memang superb...(even memang tak superb tapi wanita memg superb) yeah :) ahakss...tetibe je...

nak bagitau : sup utara kat sec9 tak best sgt..kat alam sentral best..

1 comments:

Rakcacer said...

kite hafal doa makan...
sapa nak belajar doa makan dipersilakan