Tuesday, May 19, 2009

Wahh...banyak nye makanan...


Patutnye nak tulis entry ni semalam..tapi penat laa...

Lepas je siap-siap..dengan jubah hitam sy (dah tak tau nak pakai baju ape..men ambik je) dengan tudung bunga warna coklat (tak tau la match ke tak) terus je berjalan kaki ke tempat menngajar..Jalan laju-laju tapi laju dalam keadaan sopan la sebab masa tu dah 2.25...Lagi 5 minit nak mula, sy punye la risau takut adik-adik ni dah sampai..Tak nak la adik-adik tunggu lame kan..Dalam keadaan laju berjalan tu, dari jauh dah nampak syu tgh bersembang kat phone. Dah smpai dekat baru la die tegur..maybe die tak perasan tadi..Hehe
Sembang2 jap rupenye class die cancel. Tunda kul 5.30 ptg..Naik opis kak faez, duk sembang jap suddenly adik2 ni dtg..tapi dtg bawak makanan.Ni kenapa plak budak2 ni.Rupenye mereka2 ni nak smbut hari guru.

waa..banyak nye makanan..jajan,kek,air warna warni..ade muffin.comel sgt muffin tu coz on the top of it ada icing..kiut miut sgt..sampai tak sampai hati nak mkn..ahakss... :)
Maka sesi sambutan pun bermula dengan adik2 ni ada aktiviti mewarna and buat crossword dulu..

Lepas je mereka mereka ini siap, ape lagi..MAKAN time lerr.Semua duduk bersila la kat lantai..makanan letak kat tengah2 so semua duk la keliling tu...Syok tgk adik2 ni.Mcm2 kerenah (mcm tak penah ade adik plak nak syok2 tgk bebudak ni..hihi)
Tetiba tgh syok nak mula makan, then dengar suara Ibtisam "ustazah..tolong saya kejap" dia suarakan pada kak faez..huhuu nak tergelak pun ade. Bleh plak si kecik tu mintak tolong...
Dalam half hour, dah mkn2..then kemas2...ade yg bwk makanan tu dtg..boleh pulak bawak jugak balik makanan tu..macam2 betul budak2 ni..Pe pun dats my 1st time la rasa jadi guru.even takda pun yang ucap..ahaa sadis sungguh...

To Kak faez..SELAMAT HARI GURU....to my all teachers dari sekolah tadika,rendah,menengah n sekarang kat kolej...kalian adalah guru yang terbaik...TERIMA KASIH CIKGU...(walaupun dah terlambat)

3 comments:

Rakcacer said...

nak jajan...
kek lagi...
air kaler kaler tu...
send kat email kite mende tu semua...

BungaSahara said...

ok cik rakcacer..otw dah sume tu..cik rakcacer tunggu je kat dpn pc..

Rakcacer said...

huhuhu... lapar lapar... mana kek